Evasaralinnea blogg EvaSaraLinnea.se - Jag skäms...

Jag skäms...

Jag tar ju verkligen bloggandet seriöst... NOT....men så är de ibland när man har ett liv också..
Det var länge sedan jag skrev ett vättigt inlägg men tänkte jag skulle försöka på nytt igen :)
Nytt som har hänt är att mitt domän namn jag haft i evigheter är nu aktivt och jag kommer hädanefter bara skriva inlägg här! 
 
Familjen mår bra men det är värre med mig... kort efter att jag skrivit ett inlägg om att jag aldrig hade tid till sånt jag gillar att göra och att jag jobbade jätte mycket mycket, så gick jag in i väggen totalt och blev sjukskriven. 
Sjukskrivningen berodde mycket på att julen närmade sig och min ångest bara blev värre i kombination med att jag tog för mycket ansvar på mig och blev utmattad helt enkelt. 
Jag är fortfarade sjukskriven idag och jag kämpar mig igenom dag för dag. Jag försöker ta tillvara på tiden jag har hemma med min son och sånt som får mig att må bra men det är inte alltid så lätt. 
Jag har ju sån otur också när det gäller läkare att jag under dessa 3 månader hemma har bytat läkare 3 gånger och nu när jag äntligen hittat en läkare som förstår sig på mig och lyssnar på mig så ska hon sluta den siste februari...vad ska jag då göra? 
 
Jag skäms över att må såhär... egentligen ska jag inte bry mig men jag gör de för i dagens samhälle är det tabubelaggt att leva med psykisk ohälsa. Man är inte normal för att man går hemma på grund av lite ångest. Man har inte rätt till att må dåligt psykiskt under en längre tid. 
Jag får ofta höra "ryck upp dig", "ta tag i dig själv igen" eller "ääsh de blir bättre snart" eller "kan du göra de så kan du lika gärna jobba ju" men de blir inte bättre och det är inte så himla lätt att rycka upp sig när man lever med psykisk ohälsa och att jobba när jag mår såhär är omöjligt... Prova du att gå i mina skor en dag så ska du få se hur de känns...
Det finns ingen energi, det finns ingen ork, det är ibland omöjligt att komma ihåg saker och främst är de som värst när människor inte har förståelsen och kunskapen om vad som försigår i ens huvud!
 
Dystert, jag vet! Men jag lever med detta varje dag och jag kommer göra det för resten av mitt liv... Jag hoppas bara det blir mer hanterbart och att jag slipper skämmas över att ha ångest och alla andra psykiska besvär...
Men det är bara DU som kan hjälpa mig och alla andra som lever med psykisk ohälsa genom att läsa på vad det innebär! 
Du ska fram för allt veta att utsidan berättar inte hur jag mår....
#1 - Anonym

Känner igen mig hjärtat ❤ Lever också med ångest varje dag och ingen som inte varit i samma situation vet hur det är. Det är fruktansvärt!!! Inget att skämmas över. Ett bevis på en väldigt stark person som kämpar in i det sista och när man väl faller gör du det hårdare än någon annan. Kämpa på och ta verkligen en dag i taget och för allt i världen så gå inte tillbaka för fort. Hoppas du hittar en ny läkare som förstår dig. Kämpade i ett år innan jag fick den hjälpen jag behövde. Även om man är "sjuk" så måste man vara tillräckligt frisk för att kriga för sina rättigheter och hjälpen man vill och behöver. Kämpa finaste Linnea ❤ Kram Michelle

Svar: Tack finaste du! Jag kämpar men det är svårt! Har levt med skiten i snart 4 år 😢
Det är lätt att skämmas när samhället är utformat som det är men jag gör mitt bästa ❤️ kram på dig
EvaSaraLinnea