Evasaralinnea blogg EvaSaraLinnea.se -

Boka tid för naglar

 
 
Som många av er vet så är jag utbildad nageltecknolog och driver ett eget företag. Några har frågat mig hur man gör när man vill boka en tid hos mig så jag tänkte berätta det! 
 1. För att boka en tid hos mig på Sundets Skönhet surfar du dig in på www.sundetsskonhet.bokadirekt.se eller klickar på bilden ovan ↑
 2. När du kommer in på min sida ser det ungefär ut som nedanstående bild. Där kan du läsa dig igenom vad de olika tjänsterna innebär samt välja "Sök tid" för den tjänst du vill boka. 
 3. Efter du valt tjänst kommer det upp en månadskalender men enklast är om du klickar på "Vecka" uppe i högra hörnet så får du fram specifika tider du kan boka. Klicka på den tiden som passar dig bäst och följ de kommande instruktionerna. Skulle du möjligtvis inte hitta en tid som passar dig, skicka ett sms till mig på 0723-610661 så löser vi något utanför öppettiderna som syns på bokningssidan.
 4. Fyll i formuläret nedan och gå vidare till nästa steg! 
  Många undrar varför jag behöver personnr och det är för OM du inte skulle avboka din tid innan 24h så debiteras du fullt pris för behandlingen du bokat och då behöver jag personnr för att kunna skriva en faktura!

   
 5.  Alla uppgifter du fyller i sparas enligt person uppgiftslagen och är enbart för min egen räkning! 
  Innan du har bokat din tid är de viktigt att du läser igenom och godkänner dom allmänna villkoren nedan! Detta för att det inte ska kunna uppstå några missförstånd mellan Dig som kund och Mig som utförare. Bokadirekt har också allmänna vilkor som du samtidigt godkänner i samma ruta! Dessa står under mina vilkor! 
 6. Slutligen vill jag tipsa om att faktiskt göra ett konto på bokadirekt.se för då behöver du inte fylla i dina uppgifter för varje gång du ska boka en tid hos mig!


  Hoppas informationen var till någon nytta och jag välkomnar nya och gamla kunder till mig 😁

  Kram så länge  
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 VAB hela veckan

Godmorgon fina du! Hoppas allt är bra! 
Med oss är de sådär...Benjamin har fått en infektion i munnen och vi har varit hemma hela förra veckan och är fortfarande hemma! VABruari delux kan jag säga! 
Trodde aldrig att det skulle vara så ansträngande att vara hemma med sjukt barn som det har varit 😓 Gossen har knappt ätit på hela veckan och mestadels sovit eller gnällt igenom dagarna! 
Idag är första dagen som han faktiskt äter lite mat och leker för sig själv! Hoppas de håller i sig nu så han kan bli frisk snart 👶 det gör ont i mammahjärtat när han mår så dåligt 💔

Har några inlägg på gång som jag ska fixa med under veckan! Kommer bli djupa och tuffa inlägg men jag vet att det behövs pratas om! 

Kram så länge! 

(null)

sjukskriven för psykisk ohälsa

När man är sjukskriven på grund av psykisk ohälsa slåss man inte bara mot sitt egna mående utan också mot andras tankar och värderingar.

Man blir påverkad av dem, varken man vill eller inte. Varje dag har jag rädslan att göra fel. Fel mot försäkringskassan, arbetsgivaren eller mot människors åsikter. Jag går och är rädd för att behöva försvara mig själv mot andras frågor och funderingar angående mitt mående, för min sjukdom.


Får jag gå ut, umgås med vänner, skratta?
Jag funderar på vad som är tillåtet. Vad får jag egentligen göra som sjukskriven? När man brutit benet kanske det är en mer självklarhet. Man gör det man kan och vill, och går tillbaka till jobbet när gipset är borta och ingen ifrågasätter dig.
Men att leva med psykisk ohälsa syns inte alltid på utsidan.


"Hon ser inte särskilt deprimerad ut!"


Har du någonsin hört någon säga det? Eller kanske har du själv tänkt den tanken när du träffat på någon som är sjukskriven? Jag har hört det från andra flera gånger sorgligt nog. Det värsta är att den som är sjukskriven ofta vet om det och det gör att kampen att ta sig ut kan bli än större. Jag känner iallafall så att jag stänger inne mig mer än vad jag borde på grund av detta. Jag har en rädlsa för att någon ska se mig och tro att allt helt plötsligt är bra. När jag sen börjar må bättre vågar jag knappt säga det av rädsla att alla krav kommer att rasa över mig, igen.


När man är sjukskriven för depression förväntar sig folk att du skall vara nedstämd och gråta, inte att du försöker att ha roligt i en strävan i att bli frisk.
Jag känner mig falsk, som att jag skolkar från mitt jobb. Lurar min omgivning. Just för att jag är ute och "roar mig" och ser ut att må bra fast än jag mår skit och i själva verket försöker jobba på min sociala förmåga att vistas bland människor jag inte känner.


Så nästa gång du ser en utmattad/deprimerad person på fest, tillsammans med en vän eller på gymmet. Tänk inte en ifrågasättande tanke om att personen verkar må bra. För även om personen ser frisk ut, ler mot dig och verkar vara precis om vanligt kanske sanningen är en helt annan.


Ifrågasätt aldrig någon med en osynlig sjukdom!

Kom ihåg att personen behöver ditt stöd och inte din misstänksamhet.


Jag förstår också att de som aldrig själva varit drabbade av psykisk ohälsa har svårt att förstå hur det ens funkar.

"Hur kan man vara så trött att man inte kan plocka ut diskmaskinen?" "Hon säger att hon inte kommer upp ur sängen men hur kommer det sig att hon orkar ta en promenad varje dag?" "Jag har sett henne flera gånger på stan men på arbetsplatsen dyker hon minsann inte upp, varför?"


Istället för att gå in i relationen med tvivel så gör det med nyfikenhet. Sluta aldrig att tro på att människan hellre vill vara frisk än sjuk. Bara den tanken får er båda att må bättre.
Om vi ska få människor att bli friskare måste vi hjälpa dem, inte stjälpa dem. Och där hjälpen bor hör varken misstänksamhet, kritik eller ifrågasättande hemma.
Kom ihåg det!

Kram så länge!

Blogglista

i brist på fantasi på annat inlägg kommer här en lista med några frågor jag besvarat:

 

1. Har du något smeknamn?

Tommy säger typ älskling, bobo, babe. Annars inget 

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?

Jag MÅSTE rycka i dörren två gånger när jag har låst den men vem gör inte de lixom.

3. Andra måsten?

Naglar och kaffe... funkar inte om jag inte får något kaffe.

4. Några lyxvanor?

Oj, jag är för snål för sånt... men frisören kan jag besöka en gång om året typ 

5. När ingen ser, vad gör du då?

Petar i näsan så klart 

6. Vad stör du dig på hos andra?

Jag stör mig som fn när folk snackar en massa och sen inte ger en chansen att prata själv, eller om man bblir avbruten i en mening. Stör mig också enormt när folk inte kan hålla vad man lovat. 

7. Vad är din sämsta sida?

Min envishet helt klart. Jag kan iblad vara så envis att jag skriker som ett barn när jag inte får som jag vill ...

8. Vilken sida av sängen sover du på?

Jag MÅSTE ligga på vänster sida.

9. Vad gillar du för filmer?

Romantik och animerade.

10. Gråter du ofta?

Nu förtiden har de blivit lite för ofta...men jag har också en förklaring till varför...

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?

Att fokusera på och ta hand om sig själv

12. Vad sjunger du när du står i duschen?

Beror lite på humöret...just nu är de ofta barnvisor eftersom att jag duschar/badar ofta tillsammans med min son.

13. Vad önskar du dig mest just nu?

Att få må bra igen och att vara samma gamla sociala, spralliga Linnea.

14. Vilken maträtt är din favorit?

Mammas chilli con carne helt klart

 

Kram så länge

 😀

Tårarna forsar

Det finns så mycket jag vill skriva om men som jag inte vågar. Det finns så mycket jag vill berätta men jag känner mig inte redo. Det finns så mycket jag inte kan prata om för jag inte orkar! Allt på grund av min ångest och oro! 
Men jag vet om att de kommer göra allt så mycket lättare och det får mig att må så mycket bättre! Jag vet bara inte hur jag ska förmedla mig på rätt sätt!
Ikväll ligger jag i sängen med enorm oro. Tårarna rinner ner för mina kinder, tankarna snurrar och jag kan inte sova! 
Hur och när ska detta få ett slut?