Evasaralinnea blogg EvaSaraLinnea.se - Bebiskläderna

Bebiskläderna

När Jag och J fick veta att vi väntade barn berättade vi först för familjen och sen vännerna.
Våra familjer hade sparat massa kläder från när vi var små som vi fick samt att vi köpte en del kläder på loppisar och i butik. Dessa kläder skulle Vanja ha. Hon fick egna lådor i vår byrå som fylldes snabbt med små boddysar, kjolar och annat. 
Jag öppnade inte dom lådorna efter V gått bort. Jag ville inte se en ända liten socka eller boddy som hon skulle ha. Jag drog mig länge länge innan jag bestämde mig för att rensa undan de. I tre månader fick de ligga kvar sen packa jag ner de i lådor och la upp på vinden. 
Att öppna dessa lådor i byrån efter 3 måndader tog hårt på mig. Alla kännslor kom på en och samma gång. 
Att sitta och vika ihop alla byxor, para ihop matchande strumpor och ta ut alla boddysar från lådorna var en känsomässig stund. Jag tänkte mycket på V och alla söta kläder hon skulle haft på sig. 
Kläderna skulle va hennes och sen när hon växt ur dom skulle dom hamna på vinden tills nästa bebis...inte nu, oanvända! 
Tanken att dom inte skulle komma till nytta äcklade mig nästan. Jag ville inte att dom skulle ligga där, oanvända och samla damm på vinden så jag rensade ur en del och gav till en kompis som nästan precis fått en pojke. 
Jag hade en del neutrala färger på mycket av kläderna och de använder han än idag. Det glädjer mig att se dom på honom! 
När jag och J får nästa bebis så småningom så får jag tillbaka de kläderna samt en del som de köpt själva plus att jag kan med glädje plocka ner de som står på vinden. 
Jag har en speciell klänning kvar som jag hade på mig mycket när jag var bebis. Den får ligga kvar i en av lådorna ett tag tills jag köpt mig en ram. Då kommer den hamna på väggen istället tillsammans med ett foto av V och nallarna V fick på begravningen kommer smycka en av våra väggar i vårt sovrum! På så sätt kommer vi titta på henne varje morgon, varje kväll och kunna minnas henne!   
 
#1 - Persson & Jenny

Kärlek <3