Evasaralinnea blogg EvaSaraLinnea.se - + på stickan med Vanja

+ på stickan med Vanja

Jag har alltid haft någon form av preventivmedel. Första jag hade var p-piller, sedan p-stav och sist ny form av p-piller. Som alla vet är inget form av preventivmedel 100% säkert och speciellt inte när man blir sjuk...
Jag drabbades av magkatarr vilket antagligen slog ut mina p-piller alltså var det inte en plannerad graviditet.
P-pillerna jag tog har en hormonfri vecka där man ska få sin mens men jag fick inte min när jag skulle...
7 augusti 2013 tog jag ett graviditetstest och det visade positivt. 
Paniken hann att sprida sig i min kropp innan jag insåg vad som egentligen skulle hända.. vi skulle bli en liten familj! Jag skulle få den finaste gåvan man kan tänka sig, en liten bebis! Lyckligre kunde jag nog inte bli!
 
21 augusti hade vi vårt första besök på mödravårdcentralen. Vi fick en superbra barnmorska som tog emot oss med ett leende på läpparna. Hon svarade med så klocka svar på alla våra knepiga frågor vi hade som jag kan tänka mig att många har när man väntar sitt första barn. 
Vi pratade mycket om hur jag och min dåvarande sambo Jonas, kännde inför detta och om hur vi ville allt skulle gå till väga med födslen osv. 
Trots att vi var rädda för allt som skulle hända så känndes det oerhört bra att ha henne som barnmorska och vi var överlyckliga! 
 
Ganska snabbt berättade vi för våra föräldrar. 
Min mamma blev överlycklig. ÄNTLIGEN skulle hon bli mormor. 
Svärmor brast iprincip ut i gråt och sa "YES, jag ska bli FARMOR!!" 
 
Magen växte fort och lyckan blev allt mer tydligare. Det var dags att berätta för våra närmaste vänner.
Alla lyckohälsningar vi fick var så fina. Grattis hit och grattis dit, lycka till och så roligt för er, är glad för er skull...
(kan fortfarande höra alla kommentarer om och om igen) 
 
13 November var vi på vårt första rutin ultraljud. (Hade varit på ett extra innan men det skriver jag om i nästa inlägg)
Barnmorskan mätte vårt barn och berättade allt efterhand som hon undersökte. Allt såg bra ut och bebisen hade normala mått. 
Vi fick se fötterna, huvudet i profil och frammifrån, hela bebisen från alla möjliga vinklar och allt där omkring. 
Vi bad om att få veta könet och hon förklarade att de tre prickarna man ser mellan fötterna betydde att det var en flicka vi väntade. En liten Vanja skulle komma till oss i april 2014.
Hon var den finaste skapelse jag någonsin sett. 
 
För övrigt hade jag en bra graviditet utan några allvarliga komplikationer. Lite ont i magen men det berodde på "växtvärk" fick vi veta. 
 
Jag tänker ofta tillbaka till tiden när jag fick äran att bära på vår fina ängel. Allt var så underbart.
Alla hormoner som spelade ett spratt i min kropp, magen som bara växte och att få känna den lilla skapelse röra på sig innut i mig var något av det bästa jag vet! 
Jag önskar bara att allt inte blev som det blev....
 
<3
 
 
 
 
#1 - Rebecca ☆

Du/ni är otroligt starka! Tänker på er i massor! ♡

Svar: Tack vännen! <3
Linnea Manglind

#2 - Annelie

Det var en helt underbar känsla att få säga att jag skulle bli mormor. Och nu får jag lov att säga att jag är mormor till Vanja en liten underbar Ängel ❤️❤️.

Svar: Du är den bästa mormor en ängel kan ha! Tack för att du finns <3
Linnea Manglind

#3 - Michelle

Hej! Kan inte ens föreställa mig sorgen ni bär på. Jag drabbades själv av en svår förlossningsdepression som klippte bandet mellan mig och min dotter direkt från födseln. Jag kan bara beundra din styrka och önska dig lycka till! Kram

Svar: Har läst lite i början av din blogg och kan inte förstå känslan! Hur är det mellan er nu? All lycka till er!
Linnea Manglind

#4 - Elsa

Min fina Linnea !
Åter igen sitter jag med tårar i ögonen efter att ha läst ditt inlägg 😔 jag beundrar dig och din styrka , genom din blogg kommer du få kontakt med likasinnade och dina ord kommer vara till hjälp för andra drabbade ! Du är en fantastisk mamma som hedrar Vanja på ett sånt vackert sätt ! Älskar dig min vän ❤️❤️❤️

Svar: Tack vännen det värmer!Hoppas jag kan nå ut till så många änglaföräldrar som möjligt och ge stöd och omtanke genom mina ord!
Linnea Manglind

#5 - jessika holmander

Finaste ni. Det blöder i mitt hjärta för er....
Kan ändå inte sluta småle när jag läser om datumet du fick veta att vanja låg i din mage.... 7 augusti..... min födelsedag...... ♡♥♡♥♡♥

Svar: Awe hjärtat då det hade jag ingen aning om! Vilken fin födelsedagspresent det hade varit ;)<3
Linnea Manglind

#6 - Michelle

Ja det är ingen rolig läsning. Det är lite av och till. Jag älskar ju min dotter, men kan som ändå inte riktigt ta in känslan av att jag har gett henne liv. Jag är nog fortfarande så rädd att förlora henne att jag helt enkelt inte kan släppa in henne. Det är väl mitt sätt att skydda mig från en ofattbar sorg på ett själviskt sätt tyvärr.

Svar: jag tror du kommer bli starkare senare i livet av denna "erfarenhet"!Man brukar ju säga "what doesnt kill you makes you stronger"
Kämpa på, du och din dotter!! Ni finner styrka i varandra!
Linnea Manglind