Evasaralinnea blogg EvaSaraLinnea.se - Dagen till andra återbesöket

Dagen till andra återbesöket

23 December var det dags för andra återbesöket. 
Med kombination av lite sömn och mycket mardrömmar vaknade jag väldigt tidigt på morgonen och kände mig alldeles konstig i kroppen. Jag hade en sprängande huvudvärk och magen gjorde extremt ont igen fast denna gången var det annorlunda....Det kändes nästan som värkar. 
Jag minns att jag var jätte orolig över smärtan så jag ringde först till mamma! Tänkte att hon är nog uppe (typ kl 6 på morgonen) och hon skulle ändå köra oss till Lund på eftermiddagen och sen skulle vi handla de sista julklapparna! 
Hon lugnade mig lite och vi bestämde att jag skulle äta frukost och att hon kom in med nästa båt.
Jag ringde även till Lund och dom tyckte absolut att jag skulle komma tidigare men jag skulle inte stressa! 
Jag fick i mig två tuggor av min macka och när mamma kom körde vi direkt till Lund.
När vi kom dit möttes vi av samma barnmorska som jag pratat med i telefon. Hon följde med oss in till de lilla harmoniska rummet och lyssnade på vad jag hade att säga om min smärta innan hon kopplade mig på ett CTG. 
Hon försökte länge med att försöka lista ut hur Vanja låg så att hon kunde få fram ett hjärtljud. Tillsist gav hon upp och sa att det var nog lättare med ett ultraljud så vi blev flyttade till ett annat rum. 
Hon hämtade en annan barnmorska som hjälpte henne med UL. 
Länge strök dom sensorn över magen innan barnmorskan drog en lång suck.
Dom tittar på varandra och skakar på huvudet...
 
"vi hittar inget hjärtljud" 
 
Hela världen rasade och tiden stod still för en lång stund 
 
Barnmorskan sa något jag inte uppfatta och sen gick dom båda ut genom dörren... Jag frågade mamma vad hon sa och då svara hon att dom alltid ville dubbelkolla innan det bekräftades fullständigt så dom skulle hämta min läkare. 
 
Aha dom har kanske sett fel och V lever fortfarande, tänkte jag men så var inte fallet... Läkaren hittade heller inga hjärtljud... 
 
Tiden här efter var väldigt jobbig... vi pratade länge med läkaren och barnmorskan om präst eller inte präst, begravning, sjukskrivning och föräldraledighet. Vi pratade om hur framtiden såg ut i mitt fall, att detta med tidig medicinering, troligen inte kommer upprepas i eventuell nästkommande graviditet osv...
Allt var så jobbigt att lyssna på...det ända jag kunde tänka på var vår underbara lilla dotter... Vi skulle inte få åka hem med henne som vi alltid har tänkt och hoppats. Nu var hon död...Död i min mage.
I min mage...juste, hon måste ut också ju...Läkaren sa att jag skulle bli igångsatt och att det skulle ske den normala vägen!
Jag blev inlaggd och fick medicinering direkt och nu var det bara till att vänta...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23 december 2013 var dagen du gav upp!
En månad sedan idag för att vara exakt!
En månad av både smärta och sorg.
En bit av våra hjärtan fick du med dig till himmelen!
Vi saknar dig så <3
 
#1 - Persson & Jenny

Linnea

du är "underbar" som kan återberätta detta så fint o detaljerat trots all kaos o sorg!!
tårarna forsar ner för kinderna när jag läser

Lilla fina ängeln <3

Fina underbara föräldrarna

#2 - Elsa

Linnea ! Jag gråter igen 😢 vilken fruktansvärd upplevelse ni har tvingats gå igenom !!! Din styrka är helt otrolig ! Jag är så imponerad av dina berättelser och hur du så ärligt öppnar ditt hjärta och delar med dig av din sorg 😢 du är en underbar mamma !!!! Vanja du lilla ängel : vilka fina föräldrar du har ❤️❤️❤️

#3 - ellinor

Jag blir så ledsen när jag läser. Du/ni är så himla stark som orkar skriva om detta så nära inpå! All styrka till er!