Evasaralinnea blogg EvaSaraLinnea.se - Akutbesöket

Akutbesöket

Jag och J njöt till fullo av min graviditet. Vi ärvde små kläder hon skulle bära, målade om den säng hon så sött skulle sova i och tittade på vilken sorts skötbord som skulle passa in bland våra andra möbler. Men min graviditet var inte helt smärtfri...
 
En morgon i mitten av september när jag var runt v.14 i graviditeten fick jag fruktansvärt ont i magen...Eftersom jag haft magkatarr tidigare och viste att det så småningom kommer gå över brydde jag inte mig speciellt om det utan vilade lite extra och försökte att inte anstränga mig speciellt. 
Närmare kvällen blev smärtan värre och tillsist stod jag inte ut längre så jag sökte mig till kvinnokliniken i Lund. 
Vi fick vänta ganska länge i väntrummet innan jag ens fick ett rum... tålamodet sinade och smärtan blev allt mer intensiv. Hjärtat rusade och jag kännde mig alldeles svimmfärdig. 
Tillsist fick jag lägga mig ner på den mest obekväma brits jag någonsin legat på... 
Sköterskan som jobbade tog lite prover på mig och kollade blodtrycket så det inte var något jätte allvarligt men allt var till normala värden. 
 
Då det bara jobbade EN läkare på 3 avdelningar var väntan lång... 
Smärtan hade laggt sig något efter de 2 panodil jag fått av sköterskan och jag började bli hungrig. Att hitta något att äta såhär sent på kvällen var inte det lättaste... men vi fick i oss lite att äta och sen var läkaren påväg. 
 
Läkaren presenterade sig och läkarstudenten som var med innan hon började ta lite uppgifter av mig. Jag försökte förklara så noggrat och utförligt som jag kunde tänka mig men fick knappt någon feedback tillbaka om varför smärtan uppstått. 
Ett vanginalt ultraljud skulle göras... 
 
 
"fy f*n"
 
 
Jag låg där under tystnad medans läkaren och studenten studerade mitt underliv...märklig kännsla!
Iallafall så såg inte läkaren något speciellt mer än att det var en livlig liten bebis jag hade i magen. Den var större än normalt och allt såg mycket bra ut, smärtan berodde nog på "Växtvärk" i livmodern fick jag veta.
De kallade in J till rummet så att vi båda kunde få se vårt underbara liv för första gången. 
Så underbart att få se henne ligga där rofyllt och vinka lite smått på oss på den svartvita skärmen! 
 
 
Nu i efterhand kan jag tänka tillbaka till vad läkaren sa om vårt lilla liv. Hon påstod att bebisen var större än normalt och när jag förlöste var hon väldigt tillväxthämmad. Jag får inte riktigt ihop det...
 
 
Detta akutbesöket var inte det ända...var inne igen runt v 24 men fick ett värre resultat...
Ska försöka samla mod och kraft att skriva om det nästa gång! 
 
 
 
#1 - jessika holmander

Styrkekramar till er.
Och en liten puss......

Svar: Puss på dig med <3
Linnea Manglind

#2 - Annelie

❤️❤️

Svar: <3
Linnea Manglind

#3 - Jessica Schildt

massa styrkekramar till er finaste kusin ♡♡♡

Svar: Tack <3
Linnea Manglind